2011. május 3.

Számolni jó

Mindig is közel állt hozzám a matek, bár most ennek ehhez a világon semmi köze, de ha egyszer ma volt a matematika érettségi, akkor legalább pár szóban emlékezzünk meg azokról a szorgalmas diákokról, akik ma reméljük sikeres tanúbizonyságot tettek osztószorzó tudományukról (köztük drága Öcsém & kedves majdnem Sógornőm) :))
De a post lényege azért nem a valószínűségszámítás, inkább a kalóriaszámítás, bár ha ilyen könnyű ételeket fogyasztanék állandóan, illetve nem tölteném fel hetente a csokoládés szekrénykét, akkor nagy valószínűség szerint már réges rég megszabadultam volna attól a pár kilótól, ami annyira ragaszkodik hozzám...  Sebaj, lassú munkához idő kell!  :) A mai 500 kcal alatti étel Csípős sertéscsíkok rukkola ágyon.

   Hozzávalók (2 főre):
   - 25 dkg sertéscomb
   - 1 ek olaj
   - 2 ek balzsamecet
   - 3 ek worcestershire szósz
   - 1 tk dijoni mustár
   - őrölt bors, őrölt chili, szárított jalapeno paprika
   - só
   - 10 dkg rukkola
   - 10 dkg sárgarépa
   - 15 dkg koktélparadicsom
   - balzsamecetkrém
  
   Elkészítés:
   A sertéshúst vágjuk kb fél cm-es csíkokra, majd pácoljuk be a balzsamecet, worcestershire szósz, dijoni mustár, őrölt bors, őrölt chili & szárított jalapeno paprika keverékével. Érdemes a húst a sütés előtt már órákkal előkészíteni, hogy legyen ideje a pácnak dolgozni. Ha már úgy érezzük, hogy itt az idő, akkor itassuk fel a husikról a pácot amennyire csak tudjuk, majd sózást követően a felhevített olajban 6-8 perc alatt süssük készre (ha van otthon wok, akkor javasolt abban elkészíteni). Ezidő alatt az előzőleg megmosott & leszárított rukkolát összekeverjük a félbevágott paradicsomokkal, a vékony répaszeletekkel (zöldséghámozóval a leggyorsabb, de körmöket behúzni közben...), majd tányérokra adagoljuk. Erre halmozzuk a megsült husikat & az egészre balzsamecetkrémet csorgatunk.

Energiatartalom: kb 390 kcal/adag



Egészségünkre!

1 megjegyzés:

Bianka írta...

ÁÁÁ ez nagyon jó

Megjegyzés küldése