2011. március 19.

Az utolsó...

... adag a padlizsánból! Nem, nem belőlem, tőlem nehezebben szabadultok...  :) Bár sajnos az elmúlt napokban sok sütés-főzésben nem volt részem, mert az egész családot legyűrte egy laza, ámde annál kitartóbb nátha, azért még a PZS korszak előtt egy utolsó padlizsános szösszenetet beiktattam! Villámgyors, laktató, üde vacsora volt egy megfáradt anyának, aki továbbra is rajong a padlizsánért... Íme a Padlizsános toast!

   Hozzávalók:
   - rozskenyér
   - padlizsán
   - fokhagyma
   - vaj
   - sajt
   - sonka
   - só, bors
   - olívaolaj

   Elkészítés:
   A padlizsánt kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, majd félre tesszük pár percre. Miután kellően kikönnyezték magukat, letörölgetjük a szeleteket. Mindkét oldalt megborsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal & végül 1-1 vékony fokhagyma szelet "közé fogjuk" őket. Az így előkészített padlizsánt forró kontaktgrillben 2-3 perc alatt megsütjük. Közben a rozskenyér szeleteket vékonyan megkenjük vajjal. Miután a padlizsán megsült összeállítjuk a szendvicset. A vajas rozskenyérre ráhelyezünk egy szelet sonkát, erre jöhet a padlizsán, végül a sajt & lezárjuk egy újabb szelet rozskenyérrel. Az egészet visszadugjuk a grillbe és további 2-3 perc alatt - amíg a kenyerek megpirulnak a sajt pedig megolvad - összesütjük.


Egészségünkre!

PS: Először fájt a szívem, hogy nincs otthon majonéz (este 9 körül pedig kedvem már nem volt kikeverni, bocsi...), ám végül egyáltalán nem hiányzott, a padlizsán annyira szaftos & krémes volt, hogy bárminemű mártás csak bekavart volna az összhatásba! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése