2011. február 27.

Egy hosszú délelőtt után

Egész délelőtt vásároltunk, mondhatni nem éppen kipihent állapotban estem be az édes otthon ajtaján. Szatyrok ledob, PP-t kicsomagol, béjbiétel beizzít, PP-t megetet, PP-t lefektet, jöhet a mi ebédünk is. Tudtam, hogy van kb 40 percünk arra, hogy az ebéd összeálljon & el is fogyasszuk - majd PP is beszáll a buliba - így természetesen rögtön tészta után nyúltam a fiókba. Az egyik leggyorsabb, csodálatosan egyszerű mégis üdítő variációra esett a családi kupaktanács választása, így az ebéd ma Tonhalas bavette tészta.

  Hozzávalók (2 főre):
   - 30 dkg bavette vagy spagetti tészta
   - 2*80gr tonhalkonzerv
   - 10 dkg mini mozzarella
   - 8-10 szem koktélparadicsom
   - 2-3 levél friss bazsalikom
   - 1 gerezd fokhagyma
   - só, frissen őrölt bors

   Elkészítés:   A tésztát a szokásos módon sós vizben megfőzzük.
Közben a tonhalkonzerveket tegyük forró vízbe (hogy ne hűtsék majd vissza az ételt), a fokhagymát, bazsalikomot aprítsuk fel, a mozzarellákat & a paradicsomokat pedig negyedeljük. Ezzel az előkészületekkel végeztünk is.
Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le, öntsük rá a tonhalkonzerveket (az egyik konzervet teljesen, a másikból a hal mellé már csak a fele olajat használjuk fel), a fokhagymát, a bazsalikomot, ízesítsük sóval & frissen őrölt borssal, majd a végén óvatosan forgassuk bele a paradicsomot is. Friss mozzarellával tálaljuk.


Egészségünkre!

1 megjegyzés:

Kitty írta...

Nem is tudtam, hogy te ilyen profi konyhatündér vagy, wow! Nagyon jókat főzöl!

Megjegyzés küldése