Kedvenc mexikói konyhás éttermünk étlapján találkoztunk először kukoricakrémlevessel & bizony sokáig nem is foglalkoztunk vele. Leves? Ahh, a fajitas elé nem kell leves! Ennyi... Majd egyszer eljött a pillanat & megrendeltem. Tálalták. Csak pislogtam. Egy sápadt főzelék figyelt vissza rám a tányérból. Végül megkóstoltam & egy pillanat alatt a kedvencemmé vált!! Sűrű, krémes, tartalmas, laktató volt & ropogós tortilla chipsszel fogyasztva hamarosan már főétellé lépett elő az étrendünkben. Nem telt sok időbe, amíg Emberem itthon is követelni kezdte a mexikói konyha eme gyöngyszemét, így elkezdtem kísérletezni & megszületett a Metélőhagymás kukoricakrémleves, ami ugyan nincs szoros kapcsolatban Mexikóval, de a miénk & ez a lényeg! :)
Hozzávalók (2-3 főre):
- 30 dkg kukorica
- 1 nagy szem burgonya
- 8 dl húsleves vagy zöldségleves (kockából tökéletes)
- 1,5 dl tejszín
- 1 ek metélőhagyma (lehet fagyasztott is)
- 2 púpos ek reszelt parmezán
- só
- fehérbors
- tortilla chips
- jalapeno paprika
- 1 nagy szem burgonya
- 8 dl húsleves vagy zöldségleves (kockából tökéletes)
- 1,5 dl tejszín
- 1 ek metélőhagyma (lehet fagyasztott is)
- 2 púpos ek reszelt parmezán
- só
- fehérbors
- tortilla chips
- jalapeno paprika
Elkészítés:
A burgonyát apró kockákra vágjuk, felöntjük a levessel & a kukoricával együtt feltesszük főni. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a metélőhagymát és az egész keveréket konyhai robotgéppel vagy botmixerrel simára püréstíjük. Ezután visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a tejszínt, parmezánt, ízesítjük borssal, ha kell, akkor még sózzuk & lassú tűzön néhány perc alatt összefőzzük. Tortilla chipsszel és erős gyomor esetén jalapeno paprikával tálaljuk. :)
Egészségünkre!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése