2011. február 27.

Viva Mexico!

Kedvenc mexikói konyhás éttermünk étlapján találkoztunk először kukoricakrémlevessel & bizony sokáig nem is foglalkoztunk vele. Leves? Ahh, a fajitas elé nem kell leves! Ennyi... Majd egyszer eljött a pillanat & megrendeltem. Tálalták. Csak pislogtam. Egy sápadt főzelék figyelt vissza rám a tányérból. Végül megkóstoltam & egy pillanat alatt a kedvencemmé vált!! Sűrű, krémes, tartalmas, laktató volt & ropogós tortilla chipsszel fogyasztva hamarosan már főétellé lépett elő az étrendünkben. Nem telt sok időbe, amíg Emberem itthon is követelni kezdte a mexikói konyha eme gyöngyszemét, így elkezdtem kísérletezni & megszületett a Metélőhagymás kukoricakrémleves, ami ugyan nincs szoros kapcsolatban Mexikóval, de a miénk & ez a lényeg! :)

   Hozzávalók (2-3 főre):
   - 30 dkg kukorica
   - 1 nagy szem burgonya
   - 8 dl húsleves vagy zöldségleves (kockából tökéletes)
   - 1,5 dl tejszín
   - 1 ek metélőhagyma (lehet fagyasztott is)
   - 2 púpos ek reszelt parmezán
   - só
   - fehérbors
   - tortilla chips
   - jalapeno paprika

   Elkészítés:
   A burgonyát apró kockákra vágjuk, felöntjük a levessel & a kukoricával együtt feltesszük főni. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a metélőhagymát és az egész keveréket konyhai robotgéppel vagy botmixerrel simára püréstíjük. Ezután visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a tejszínt, parmezánt, ízesítjük borssal, ha kell, akkor még sózzuk & lassú tűzön néhány perc alatt összefőzzük. Tortilla chipsszel és erős gyomor esetén jalapeno paprikával tálaljuk. :)


Egészségünkre!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése