Tekintettel arra, hogy Emberem (most már rá ragad ez a kifejezés... :) ) kissé válogatós - vagy szebben fogalmazva: meggondolja, hogy mit eszik meg - nálunk bizony a brokkoli sem kerülhet a családi asztalra. Pedig én kimondottam szeretem! Így mivel pár napra kislányunkkal (továbbiakban PP) kettesben maradtunk, úgy döntöttem kitöltöm a brokkoli hiány okozta űrt a pocakomban & Tejszínes sült brokkolit ebédelek. Mielőtt szó érné a ház elejét, PP még csak most tölti be az 5. hónapot, ezért készül csak 1 főre az étel! :)
Hozzávalók (1 főre):
- 20 dkg brokkoli
- 1 tojás
- 1,5 dl tejszín
- 5 gr parmezán
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés:
A brokkolit néhány perc alatt előpárolom, majd tűzálló tálba teszem. A felvert tojáshoz hozzákeverem a tejszínt, a parmezánt & sózom, borsozom, majd az egészet a brokkolikra öntöm, megszórom reszelt sajttal és forró sütőben készre sütöm. Nálam ez 200C-on (légkeveréssel 180C) kb 25 perc.
Egészségünkre!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése