Természetesen a legutóbbi akciós padlizsán beszerzéskor előrelátó voltam & nem csupán egy adagot vásároltam a kis kedvencemből, így ma is ez a lila csoda kerülhetett terítékre. Mielőtt bárkiben megfogalmazódna a kérdés, nem, a padlizsánt nem lehet megunni!! Sőt, már bánom, hogy nem táraztam be jobban belőle, hogy a hétvégén megörvendeztethessem magam egy joghurtos padlizsánkrémmel... Sebaj, ahogy a magyar népi bölcsesség is tartja, ami késik, nem múlik! Most azonban kanyarodjunk vissza a mai könnyed ebédhez, ami kivételesen csak rólam szólt, hiszen valakinek pénzt is kell keresni a családban, egyszóval Emberem dolgozik & egyébként is rosszul lett volna egy Padlizsános omlett hallatán... :)
Hozzávalók:
- 4-5 szelet padlizsán (keresztbe szeltem)
- 3-4 tojás (kinek mennyi csúszik le)
- 2 szelet baconszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A padlizsánt sózzuk be & tegyük félre pár percre. Ezután töröljük szárazra, majd alaposan kenjük be a szeletek mindkét oldalát az áttört fokhagyma & olívaolaj keverékével. Sózzuk, borsozzuk majd felhevített serpenyőben oladalanként kb 2-2 perc alatt süssük meg. Ha végeztünk, akkor szedjük ki a padlizsánokat & fektessük a serpenyőbe a baconszeleteket, amiknek a tetejére aztán jöhet vissza a zöldség. Az egészet öntsük nyakon az előzőleg felvert tojásokkal & süssük készre! Mikor már csak a teteje "remeg", fordítsuk meg & pirítsuk meg a másik oldalát is.
Egészségünkre!
1 megjegyzés:
Ez is isteni lehet
Megjegyzés küldése