2011. március 11.

Továbbra is padlizsán

Természetesen a legutóbbi akciós padlizsán beszerzéskor előrelátó voltam & nem csupán egy adagot vásároltam a kis kedvencemből, így ma is ez a lila csoda kerülhetett terítékre. Mielőtt bárkiben megfogalmazódna a kérdés, nem, a padlizsánt nem lehet megunni!! Sőt, már bánom, hogy nem táraztam be jobban belőle, hogy a hétvégén megörvendeztethessem magam egy joghurtos padlizsánkrémmel... Sebaj, ahogy a magyar népi bölcsesség is tartja, ami késik, nem múlik! Most azonban kanyarodjunk vissza a mai könnyed ebédhez, ami kivételesen csak rólam szólt, hiszen valakinek pénzt is kell keresni a családban, egyszóval Emberem dolgozik & egyébként is rosszul lett volna egy Padlizsános omlett hallatán...  :)

   Hozzávalók:
   - 4-5 szelet padlizsán (keresztbe szeltem)
   - 3-4 tojás (kinek mennyi csúszik le)
   - 2 szelet baconszalonna
   - 1 gerezd fokhagyma
   - 2 ek olívaolaj
   - só, bors

   Elkészítés:
   A padlizsánt sózzuk be & tegyük félre pár percre. Ezután töröljük szárazra, majd alaposan kenjük be a szeletek mindkét oldalát az áttört fokhagyma & olívaolaj keverékével. Sózzuk, borsozzuk majd felhevített serpenyőben oladalanként kb 2-2 perc alatt süssük meg. Ha végeztünk, akkor szedjük ki a padlizsánokat & fektessük a serpenyőbe a baconszeleteket, amiknek a tetejére aztán jöhet vissza a zöldség. Az egészet öntsük nyakon az előzőleg felvert tojásokkal & süssük készre! Mikor már csak a teteje "remeg", fordítsuk meg & pirítsuk meg a másik oldalát is.



Egészségünkre!

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez is isteni lehet

Megjegyzés küldése