Tekintettel borsos árára, ilyen kincsnek számít nálam a juharszirup is. Ám szerencsére most még időben felfedeztem, hogy közeleg a vég, így "kénytelen voltam" felhasználni az imádott nedű utolsó cseppjeit is! Egyik szemem sírt, a másik nevetett, miközben elkészítettem ezt a fenséges Juharszirupos muffint, de bárcsak már korábban is beáldoztam volna a kincs egy részét, mert ez muffin tényleg csodás!!
Hozzávalók (kb 18 db 4 cm ø muffinhoz):
- 125 gr liszt
- 7 gr sütőpor
- só
- 55 gr vaj
- 55 gr barnacukor
- 60 ml juharszirup
- 1 tojás
- 90 ml tej
- 30 + 10 gr dió
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a juharszirupot, a tojást & addig keverjük, amíg egy egyenletes masszát kapunk. Ezután a juharszirupos keverékhez apránként hozzáadjuk a lisztet, a tejet, és jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a 30 gr darabolt diót, muffinpapírba adagoljuk (szokás szerint 2/3-ig), megszórjuk a maradék dióval & előmelegített sütőben 190C-on (légkeverésnél 170C) kb 13-15 perc alatt készre sütjük (egy tűpróba nem árthat :) ).
Egészségünkre!
PS: Köszönöm Andinak a sütőport!! :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése