2011. március 1.

Ezt nem adóztatják meg...

Imádok a konyhában tevékenykedni (a mosogatást leszámítva...), de talán még ennél is jobban szeretem, ha együtt süt-főz a család! Persze erre sajnos viszonylag ritkán kerül sor, de most éppen eljött ez a ritka pillanat is! :)
Szerettem volna végre megszabadulni a fagyasztóban campingező marháktól, amiket még Emberem tárazott be télen, hogy majd Ő bizony megsüti & megeszi az összeset - persze ebből a karácsonyi főzőcskéjét leszámítva nem lett semmi - de, mint ahogy már említettem korábban én nem szívlelem a marhahúst... Patt! Gyorsan végig gondoltam, hogy milyen formában lehet némi esélye a hátszínnek arra, hogy én is elfogyasszam & bizony csak egy megoldás jutott eszembe: Hamburger. Igazi home made hamurger! :) Tökéletes választás, Emberem elkészítette a húspogácsákat - hiszen az úgyis olyan férfias meló :) - én pedig sütöttem hozzá friss hamburgerzsemlét, készítettem házi majonézt miközben együtt bandázott a család a konyhámban! Imádtam!! :))
A zsemlékhez receptet és instrukciókat Limara pékségéből szereztem. A recept egyszerűen tökéletes, a kis videó a zsemleformázásról pedig nagyon hasznos!!
A hús elkészítése előtt ugyan olvasgattunk tippeket, de végül abban maradtunk, hogy a saját fejünk után megyünk. Nem hibáztunk, igazán finomra sikerült (pedig marha...  :)  )!

   Hozzávalók (kb 9 db-hoz):
   - kb 80 dkg hátszín
   - 1 tojás
   - 2 gerezd fokhagyma
   - 1-1,5 ek worcestershire szósz
   - 2 tk dijoni mustár
   - só, frissen őrölt fekete bors
   - petrezselyem
   opcionális résztvevők:
   - cheddar sajt
   - jégsaláta
   - paradicsom
   - uborka
   - lilahagyma
   - majonéz, mustár, ketchup
   - hasábburgonya

   Elkészítés:
   A hátszínt lehártyázzuk, feldaraboljuk, majd húsdarálón átdaráljuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, sót, borsot, worcestershire szószt, mustárt, petrezselymet & még kétszer átdaráljuk a már fűszeres keveréket. Ezután alaposan összedolgozzuk a tojással & 9 részre osztjuk. Ujjnyi vastag pogácsákat formázunk, melyeket egymásra halmozunk úgy, hogy mindegyik közé 1-1 darab sütőpapírt helyezünk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután mi kontaktgrillben sütöttük ki a húsokat, így 4-5 perc alatt elkészültek.


Egészségünkre!

3 megjegyzés:

Balázs írta...

Ez bizony nagyon guszta

Nagy János írta...

Üdvözlöm!

Nagyon jó a blog oldal, gratulálok.

Elindítottam egy korszerű INGYENES recept weboldal. ( www.receptlap.hu )
Szűk kettő hónap alatt napi 2.000 feletti már a látogató, amely azt igazolja, hogy népszerű lett.

Ha főzésben / sütésben jártas ( legalább hobby szinten ) szívesen fogadnám ( tisztelettel meghívom ), ha saját lefotózott receptjeit feltöltené.
Hozzon létre saját recept gyűjteményt a weboldalon.
Amit nyújtani tudok Önnek a jó receptjeiért.
„Szakács adatok” menüben ( szöveges és weboldal/blog url cím elhelyezése ) reklám lehetőség ( ahol saját anyagát tudja reklámozni )
Ezen kívül a linkajánló menüben egy 468x60 pixeles banner és url cím elhelyezése ( itt, ha van rá lehetőség akkor kölcsönös formában ).

Nekem ez a hobbym. Önnek is.

És ezen kívül még:

Aki recept gyűjteményt hoz létre, illetve recepteket tesz fel a weboldalra részt vesz a sorsoláson.

Képek a díjakról a ( hírek ) menüben.

1 db. asztali számítógép
1 szett Rozsdamentes edénykészlet 17 db-s
1 szett Étkészlet bőrtáskában 25 db-s
1 szett rozsdamentes acél kés 4 db-s
1 db. fagylaltgép ( ezt már húsvétkor kisorsoljuk )
1 szett szeletelő 5 db-s
1 szett teflonos konyha eszközök 5 db-s

Ha megkérhetem ( és Ön is úgy gondolja ), akkor ismerőseinek is jelezze e lehetőséget.

Tisztelettel

Nagy János
Szeged

TkT írta...

Kedves János,
Köszönöm a bizalmat, felkeresem a honlapot!
Üdv,

Megjegyzés küldése