Kérdem én: mit együnk ma? Emberem meglepő válasza: fasírtot. Szemeim rögtön tágra nyíltak, hiszen emlékeim szerint mi együtt még bizony nem ettünk fasírtot. Soha. Kérdő tekintetemre rögtön helyesbített is: de csak valami sima "fasírtot", zöldfűszerek nélkül, csak só, bors, meg a husi. Aham, értem, szóval natúr húsgolyó rendel. Persze az én ízlésemnek ez így picit túl natúr, így gondoltam legalább a köret legyen egy árnyalattal különlegesebb, szóval felhasználom a szekrényben tanyázó bulgur & quinoa keveréket. Ez a páros azonban valami mártásért kiáltott, de nagyon hangosan, így lépésről lépésre ugyan de kialakult a napi étek: Natúr húsgolyó gombamártással & gabonakörettel.
Hozzávalók (2 főre):
- 35 dkg darálthús
- 1 tojás
- 15 dkg baby csiperke
- 2,5 dl tejszín
- 15 dkg bulgur & quinoa keverék
- 1 gerezd fokhagyma
- só, színes bors, kakukkfű
- 1-1 ek vaj & olaj
Elkészítés:
A darálthúst gyúrjuk össze a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd készítsünk diónyi golyókat a masszából & olajban süssük ki.
A bulgur & quinoa keveréket a csomagoláson feltüntetett instrukciónak megfelelően főzzük készre (lobogó sós vízben kb 10-12 perc).
A gombákat alapossan mossuk meg és mérettől függően vágjuk félbe vagy negyedeljük őket. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat & az olajat, ezen futtassuk meg az áttört fokhagymát, adjuk hozzá a gombákat és pár perc alatt az egészet pirítsuk le. Ha már eltüntettük a gomba levét, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel & addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Egészségünkre!
2 megjegyzés:
Juj nagyon finom összeállítás
Kicsim ez nagyon jól néz ki.
Megjegyzés küldése