2011. április 12.

"Zsírolvasztás"

Noh, túl a tavaszi léböjtön kezdődhet a felesleges kilók letakarítása... :) Szerencsére azért annyira nem vészes a helyzet, de pici alakítás azért nem árthat meg a nyár előtt, így Emberemmel abban állapodtunk meg, hogy a sport mellett igazából csak az esti kosztot reformáljuk meg & búcsút intünk az álmatlansághoz vezető óriás vacsoráknak! Persze azért azt is leszögeztük, hogy hétvégente 1-1 bűnös menü is az asztalra kerülhet, de ez most mellékes...  :) A fogyókúra nyitó vacsija a legújabb Stahl magazin ihletésére egy könnyű Fehérbabos tonhalsaláta volt.

   Hozzávalók (2 főre):
   - 1 konzerv fehér bab (töltőtömeg 240 gr)
   - 2 konzerv tonhal olívaolajban (töltőtömeg 52 gr)
   - 15 dkg koktélparadicsom
   - 5 dkg újhagyma
   - 3 ek olívaolaj (a tonhalé tökéletes!)
   - 1 ek citromlé
   - só, frissen őrölt bors
   - friss bazsalikom
   - jégsaláta
   - 2 szelet teljes kiörlésű rozskenyér

   Elkészítés:
   A babot hideg vízzel öblítsük át, majd szárítsuk le. Keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, a felezett paradicsomot & a lecsepegtetett tonhalat, majd ízesítsük citromlével, a tonhal mellől olívaolajjal, sóval és nem kevés frissen őrölt borssal. Tegyük hűtőbe 1 órára, hogy az ízek kellően összeérjenek, majd adagoljuk jégsalátára, szórjuk meg friss aprított bazsalikommal és tálaljuk rozskenyérrel.

Energiatartalom: kb 490 kcal/adag


Egészségünkre!

1 megjegyzés:

Megjegyzés küldése