Ha hétvége, akkor bizony sok idő a konyhában! Emberem & PP ilyenkor bepótolják a hétköznapokon egymástól távol töltött órákat. Dúl az Apa-Lánya szerelem, engem pedig "utamra engednek", hogy bátran alkossak fogukra való finomságokat! Nekem pedig nem kell kétszer mondani, kihasználom, hogy nem futva kell sütni-főzni... :) Általában ilyen alkalmakkor kerül újra elő a kedvenc kis tésztagépem & áhitattal hódolok házi tészta szenvedélyemnek, amire terhességem alatt energiám nem volt, PP születése óta pedig folyamatosan idő hiány miatt hanyagoltam. DE, ma leporoltam a Kis Drágát & igába fogtam!! :) Az ebéd így Házi tagliatelle paradicsomszósszal.
Hozzávalók (2 főre):
A mártáshoz:
- 1 konzerv (400gr-os) hámozott, darabolt paradicsom vagy 45 dkg friss paradicsom - 2 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk friss aprított bazsalikom
- 1 tk cukor
- 1 dl víz
- só, őrölt bors
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A mártáshoz olívaolajon az aprított hagymákat üvegesre pároljuk, ráöntjük a paradicsomot, a vizet, fűszerezzük a fele adag bazsalikommal, cukorral, sóval és frissen őrölt borssal, majd alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett kb 30 perc alatt összefőzzük. Sűrű mártást kell kapnunk. Ha kész, akkor hozzáadjuk a maradék bazsalikomot is.
A lisztből és a tojásokból tésztát gyúrunk, a tálat nedves konyharuhával letakarjuk & 30 percre félre tesszük pihenni. Ezt követően a géppel kinyújtjuk, szélesmetélt formába hozzuk, majd lobogó vízben kifőzzük (a száraz tésztákkal ellentétben ennek elég kb 4-5 perc). A paradicsommártással, parmezánnal és/vagy mozzarellával tálaljuk.
Egészségünkre!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése