2011. február 23.

Egyszerűen & nagyszerűen

Ha hétvége, akkor bizony sok idő a konyhában! Emberem & PP ilyenkor bepótolják a hétköznapokon egymástól távol töltött órákat. Dúl az Apa-Lánya szerelem, engem pedig "utamra engednek", hogy bátran alkossak fogukra való finomságokat! Nekem pedig nem kell kétszer mondani, kihasználom, hogy nem futva kell sütni-főzni...  :) Általában ilyen alkalmakkor kerül újra elő a kedvenc kis tésztagépem & áhitattal hódolok házi tészta szenvedélyemnek, amire terhességem alatt energiám nem volt, PP születése óta pedig folyamatosan idő hiány miatt hanyagoltam. DE, ma leporoltam a Kis Drágát & igába fogtam!! :) Az ebéd így Házi tagliatelle paradicsomszósszal.

   Hozzávalók (2 főre):
   A mártáshoz:
   - 1 konzerv (400gr-os) hámozott, darabolt paradicsom vagy 45 dkg friss paradicsom
   - 2 ek olívaolaj
   - 1 kis fej vöröshagyma
   - 2 gerezd fokhagyma
   - 2 tk friss aprított bazsalikom
   - 1 tk cukor
   - 1 dl víz
   - só, őrölt bors
   A tésztához:
   - 30 dkg liszt
   - 3 tojás

   Elkészítés:
   A mártáshoz olívaolajon az aprított hagymákat üvegesre pároljuk, ráöntjük a paradicsomot, a vizet, fűszerezzük a fele adag bazsalikommal, cukorral, sóval és frissen őrölt borssal, majd alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett kb 30 perc alatt összefőzzük. Sűrű mártást kell kapnunk. Ha kész, akkor hozzáadjuk a maradék bazsalikomot is.

Készül a taglietelle

A lisztből és a tojásokból tésztát gyúrunk, a tálat nedves konyharuhával letakarjuk & 30 percre félre tesszük pihenni. Ezt követően a géppel kinyújtjuk, szélesmetélt formába hozzuk, majd lobogó vízben kifőzzük (a száraz tésztákkal ellentétben ennek elég kb 4-5 perc). A paradicsommártással, parmezánnal és/vagy mozzarellával tálaljuk.



Egészségünkre!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése