Kb 2 éve (de lehet, hogy már 3 is van...) támadt egy kósza gondolatom, miszerint bizony én benevezek egy Húsvéti sütiversenyre. Ha Húsvét, akkor pedig nyúl, ha nyúl, akkor pedig répa (meg persze tojás, de most nem ez a lényeg :) )! Így került a porondra az azóta is egyik kedvenc muffinom, a Sárgarépás muffin, ami nem csak nagyon finom, de még egészséges is, a gyerekek pedig kimondottan imádják. Itt az ideje, hogy megosszam Veletek a receptjét!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 tojás
- 2,2 dl narancs juice
- 13,5 dkg olvasztott margarin
- 12 dkg fahéjas kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- ½ tk só
- 40 dkg reszelt sárgarépa
A mázhoz:
- 1 tábla fehér csokoládé
- ½ ek étolaj
- 1 tojás
- 2,2 dl narancs juice
- 13,5 dkg olvasztott margarin
- 12 dkg fahéjas kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- ½ tk só
- 40 dkg reszelt sárgarépa
A mázhoz:
- 1 tábla fehér csokoládé
- ½ ek étolaj
Elkészítés:
Kissé habosítsuk fel a tojást egy nagy tálban. Adjuk hozzá a narancs juice-t, a margarint és a cukrot, majd jól keverjük össze. Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, stb.). Egyesítsük a száraz keveréket a tojásos masszával, végül keverjük hozzá a reszelt sárgarépát. Kanalazzuk a tésztát kb. 2/3 telítetettségig kivajazott muffinformákba vagy muffinpapírral bélelt formákba. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük kb. 15-20 percig (tűpróbáig).
A mázhoz vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük hozzá az étolajat. Miután a muffinok picit kihűltek, ezzel a keverékkel vonjuk be a tetejüket. Én díszítésként kis marcipánrépákat (Gyurmarciból kis türelemmel házilag elkészíthető!) helyeztem a tejükre.
Egészségünkre!
PS: A marcipánrépa készítése kimondottan jó stressz levezetésére, próbáljátok ki!! :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése