2011. február 11.

Egészséges, pedig sütemény

Kb 2 éve (de lehet, hogy már 3 is van...) támadt egy kósza gondolatom, miszerint bizony én benevezek egy Húsvéti sütiversenyre. Ha Húsvét, akkor pedig nyúl, ha nyúl, akkor pedig répa (meg persze tojás, de most nem ez a lényeg :) )! Így került a porondra az azóta is egyik kedvenc muffinom, a Sárgarépás muffin, ami nem csak nagyon finom, de még egészséges is, a gyerekek pedig kimondottan imádják. Itt az ideje, hogy megosszam Veletek a receptjét!

   Hozzávalók:
   A tésztához:
   - 1 tojás
   - 2,2 dl narancs juice
   - 13,5 dkg olvasztott margarin
   - 12 dkg fahéjas kristálycukor
   - 15 dkg liszt
   - 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
   - 1 teáskanál sütőpor
   - ½ tk szódabikarbóna
   - ½ tk só
   - 40 dkg reszelt sárgarépa
   A mázhoz:
   - 1 tábla fehér csokoládé
   - ½ ek étolaj

   Elkészítés:
   Kissé habosítsuk fel a tojást egy nagy tálban. Adjuk hozzá a narancs juice-t, a margarint és a cukrot, majd jól keverjük össze. Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, stb.). Egyesítsük a száraz keveréket a tojásos masszával, végül keverjük hozzá a reszelt sárgarépát. Kanalazzuk a tésztát kb. 2/3 telítetettségig kivajazott muffinformákba vagy muffinpapírral bélelt formákba. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük kb. 15-20 percig (tűpróbáig).
A mázhoz vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük hozzá az étolajat. Miután a muffinok picit kihűltek, ezzel a keverékkel vonjuk be a tetejüket. Én díszítésként kis marcipánrépákat (Gyurmarciból kis türelemmel házilag elkészíthető!) helyeztem a tejükre.


Egészségünkre!

PS: A marcipánrépa készítése kimondottan jó stressz levezetésére, próbáljátok ki!! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése