Szerencsére a tojás nem szezonális étek, így miután kihevertük a Húsvéti színes tojások áradatát, újra előkerült a tojásfőző. Könnyű, húsmentes vacsorára fájt a fogam, azonban picit többre, mint egy saláta. Szokás szerint hűtő kinyit, polcokat pásztáz, célpont bemér, friss tanyasi tojás indul főni! Ezzel kész is volt a Rukkolakrémmel töltött tojás idea. Ennyi! :)
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 5 dkg rukkola
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek natúr joghurt vagy majonéz
- só
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk hosszában félbe & finoman bányásszuk ki a sárgájukat. Adjuk hozzá a megmosott, leszárított rukkolát, az olívát, a joghurtot vagy majonézt, sózzuk & az egészet botmixerrel pürésítsük. Kiskanállal vagy habzsákkal töltsük vissza a tojásfehérjékbe & kevés olívaolajjal meglocsolt friss salátával tálaljuk.
Egészségünkre!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése