2011. május 7.

Festés után töltés, avagy a Húsvétnak vége, de nem zavar...

Szerencsére a tojás nem szezonális étek, így miután kihevertük a Húsvéti színes tojások áradatát, újra előkerült a tojásfőző. Könnyű, húsmentes vacsorára fájt a fogam, azonban picit többre, mint egy saláta. Szokás szerint hűtő kinyit, polcokat pásztáz, célpont bemér, friss tanyasi tojás indul főni! Ezzel kész is volt a Rukkolakrémmel töltött tojás idea. Ennyi! :)

   Hozzávalók:
   - 6 tojás
   - 5 dkg rukkola
   - 1 ek olívaolaj
   - 1 ek natúr joghurt vagy majonéz
   - só

   Elkészítés:
   A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk hosszában félbe & finoman bányásszuk ki a sárgájukat. Adjuk hozzá a megmosott, leszárított rukkolát, az olívát, a joghurtot vagy majonézt, sózzuk & az egészet botmixerrel pürésítsük. Kiskanállal vagy habzsákkal töltsük vissza a tojásfehérjékbe & kevés olívaolajjal meglocsolt friss salátával tálaljuk.



Egészségünkre!

1 megjegyzés:

Megjegyzés küldése