PP délutáni alvásra hajtotta kis buksiját, így gondoltam előkészítem a vacsorát. Igen ám, de kiderült, hogy bizony nincs itthon burgonya... Burgonya, ami mindig van mindegyik konyhánkban, hiszen alapvető zöldségnek számít, sokáig eláll, bármikor hozzányúlhatok, ha gyors, egyszerű ételre van szükség! És most nincs egy darab sem... A beszerzése már esélytelen, mert mire PP felébred, a zöldséges bezár. Új ötlet kellett! Amiben ugyan nem volt hiány, de mivel másnap elutaztunk, így elég szegényes volt a hozzávalók felhozatala... Konyhaszekrény kinyit, lázasan átkutat, majd döntés születik: a vacsora Csicseriborsós penne lesz!
Hozzávalók (3 főre):
- 50 dkg penne tészta
- 1 konzerv (400gr-os) hámozott paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl víz
- 1 konzerv (400gr-os) csicseriborsó
- 8 dkg lángolt szárazkolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk cukor
- só, bors
- friss bazsalikom
- reszelt sajt
Elkészítés:
A paradicsomból a hagymával, fokhagymával, vízzel, cukorral, sóval, borssal és a bazsalikommal mártást főzünk ÍGY. A kolbászt apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben lepirítjuk, ráöntjük a kész paradicsommártást majd hozzá adjuk a csicseriborsót & egyett rottyantuk rajtuk, hogy az ízek összeérjenek, a csicseri pedig felmelegedjen. Mindeközben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd végül összekeverjük a mártással. Durvára reszelt sajttal tálaljuk.
Egészségünkre!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése