2011. február 10.

Maradékból főfogás

Valamit alkotni kellene ebédre... Noh, de mit? Hűtő kinyit, körbenéz, örömmel felfedez egy kis maradék sörös sajtkrémet a korábbi walesi melegszendvics projektből, illetve néhány árva palacsintát, amit végül nem használtam fel az olasz palacsintatortához, nem ette meg senki, kidobni pedig nem volt szívem. Hm, gondoltam ezek bizony tökéletes párost alkotnak, így gyorsan el is készítettem a Sörös sajtkrémmel töltött palacsintát, ami végül igazán nagy sikert aratott! :)

   Hozzávalók (2 főre):
   - 6-8 db palacsinta
   A töltelékhez (by Stahl magazin 2010 tél)
   - 1 ek vaj
   - 1 dl angol ale típusú sör
   - 10 dkg cheddar sajt
   - 1 tojás
   - 1 kk mustárpor vagy angol mustár
   - 1 csipet cayenne bors
   - só
   - Worcestershire szósz

   Elkészítése:
   A sajtkrémhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a sört és a reszelt sajtot. A felvert tojáshoz hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, majd a sajtos masszához öntjük. Addig kevergessük, amíg a sajt fel nem olvad, majd a palacsintákat töltsük meg a sörös sajtkrémmel, szórjuk meg reszelt sajttal, majd forró sütőben addig süssük, amíg a teteje szép aranybarna lesz. Tálalás előtt meglocsoljuk ízlés szerinti mennyiségű worcestershire szósszal.
Nem szép, de finom... :)


Egészségünkre!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése