2011. május 2.

Repül az idő, felnőtt...

Nemrég még a pelenkázó asztalon birkóztam vele, a pocakomon próbáltam elaltatni délutánonként, a lépcsőről szedtem össze, nehogy leguruljon, a kisvakond nagy vizéről meséltem neki a nyaralások előtt, reggelenként igyekeztem meggyőzni, hogy nem én vettem ki éjjel a kiságyából, hanem Ő jött át & bújt mellém hajnalban :), most pedig érettségizik... Igen, az Öcsém felnőtt! Legalábbis a papírjai alapján, mert azért bevallom őszintén, az esze sokszor másra enged következtetni...  :) Az édesszájúsága azonban változatlan, így sokat nem kellett gondolkodnom, hogy a ballagására milyen süteményt vigyek. Valami krémeset. Nah ja, csak éppen sütőm nincs még mindig itt Bp-en (igen, igen drága Emberem, ha olvasod soraim, nagggyon várom már, hogy az új sütőm beköltözzön, de sajnos egyedül nem tud haza jönni...). Szóval legyen krémes, ne kelljen sütni & bírja azt a cca 150 km-t, amíg leérek vele a családhoz. Egyszerű, nem!? :) Egy szónak is száz a vége, a választásom egy sütés nélküli sajttortára esett, ami krémes, nem igényel sütést & egy kapcsos tortaformában kiválóan szállítható. Így a ballagási sütim Virgin Piña Colada sajttorta

   Hozzávalók (26-os formához):
   - 20 dkg kókuszos keksz (pl. Győri Édes)
   - 10 dkg margarin
   - 50 dkg mascarpone
   - 2 dl habtejszín
   - 1 cs habfixáló
   - 10 dkg cukor
   - 1 dl víz
   - 3 dkg kókuszreszelék
   - 10 + 5 dkg cukrozott ananász

   Elkészítés:
   A kekszet apróra törjük, összekeverjük az olvasztott margarinnal, majd egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Ne sajnáljuk, legyen jó tömör, hiszen ez lesz a torta alapja. Ha kész vagyunk, tegyük hűtőbe 1 órára szilárdulni.
A cukrot a vízzel és a kókuszreszelékkel addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponét a kihűlt sziruppal felverjük, majd hozzá keverjük az apró kockákra vágott 10 dkg ananászt.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük & óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. Az egészet rásimítjuk a tésztára & minimum 3-4 órára hűtőbe dugjuk (én biztosra mentem, az utazás előtti teljes éjszakát a hűtőben pihentettem). Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a maradék 5 dkg vékony lapokra vágott ananásszal.



Egészségünkre!

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Megjegyzés küldése