2011. március 22.

Mit együnk ma?

Kérdem én: mit együnk ma? Emberem meglepő válasza: fasírtot. Szemeim rögtön tágra nyíltak, hiszen emlékeim szerint mi együtt még bizony nem ettünk fasírtot. Soha. Kérdő tekintetemre rögtön helyesbített is: de csak valami sima "fasírtot", zöldfűszerek nélkül, csak só, bors, meg a husi. Aham, értem, szóval natúr húsgolyó rendel. Persze az én ízlésemnek ez így picit túl natúr, így gondoltam legalább a köret legyen egy árnyalattal különlegesebb, szóval felhasználom a szekrényben tanyázó bulgur & quinoa keveréket. Ez a páros azonban valami mártásért kiáltott, de nagyon hangosan, így lépésről lépésre ugyan de kialakult a napi étek: Natúr húsgolyó gombamártással & gabonakörettel.

   Hozzávalók (2 főre):
   - 35 dkg darálthús
   - 1 tojás
   - 15 dkg baby csiperke
   - 2,5 dl tejszín
   - 15 dkg bulgur & quinoa keverék
   - 1 gerezd fokhagyma
   - só, színes bors, kakukkfű
   - 1-1 ek vaj & olaj

   Elkészítés:
   A darálthúst gyúrjuk össze a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd készítsünk diónyi golyókat a masszából & olajban süssük ki.
A bulgur & quinoa keveréket a csomagoláson feltüntetett instrukciónak megfelelően főzzük készre (lobogó sós vízben kb 10-12 perc).
A gombákat alapossan mossuk meg és mérettől függően vágjuk félbe vagy negyedeljük őket. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat & az olajat, ezen futtassuk meg az áttört fokhagymát, adjuk hozzá a gombákat és pár perc alatt az egészet pirítsuk le. Ha már eltüntettük a gomba levét, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel & addig főzzük, amíg besűrűsödik.



Egészségünkre!

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj nagyon finom összeállítás

Anni írta...

Kicsim ez nagyon jól néz ki.

Megjegyzés küldése