2011. március 8.

Minek nevezzelek?

De tényleg! Igazából fogalmam sincs, hogy mi lehetne ennek az ételnek a neve... A muffinhoz csak annyi köze van, hogy a sütőformájában végzi, ez kilőve! A burgonyás kosárka aranyos lenne, ha picit is hasonlítana egy kosárkára a végeredmény, de nem. Az ötlet a töltött burgonya töltelékéből jött, de ugyebár ez nem töltött, max töltelék, de az elég bizarr név egy komplett ételnek! Sebaj, nem bonyolítom túl a dolgot, legyen egyszerűen Burgonya muffinformában!

   Hozzávalók (10 db-hoz):
   - 30 dkg burgonya
   - kb 25 dkg tejföl
   - 3 tojás
   - 4-5 szelet sült sonka
   - 1/3 kaliforniai paprika
   - 2 tk friss aprított rozmaring
   - só, frissen őrölt bors
   - 10+5 dkg reszelt sajt
   - kb 10 szelet baconszalonna

   Elkészítés:
   A tojásokat főzzük keményre, majd villával alaposan törjük össze. A sonkát vágjuk csíkokra, a paprikát kockázzuk, a burgonyát nyersen reszeljük le kislyukú sajtreszelőn, majd nyomkodjuk ki. Nem szégyen, én konyhai robotgéppel reszeltem, inkább elmosogatom a gépet, mint lereszeljem az ujjaim, mert bizony ez krumplireszelésnél nálam állandó probléma...
Az így előkészített hozzávalókat egyesítsük egy nagy tálban, majd keverjük még hozzájuk a rozmaringot, a 10 dkg sajtot, a tejfölt & sózzuk, borsozzuk.
A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki baconszalonnával, majd töltsük meg a burgonyás keverékkel. Forró sütőben légkeveréssel 175C-on süssük kb 40 percig, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és 190C-on süssük tovább 8-10 percig, amíg a sajt szépen megpirul. Pár percig hagyjuk még hűlni a formában, hogy ne essenek szét, miközben kiszedjük őket, majd pirítóssal és tejföllel tálaljuk!


Egészségünkre!

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Ötletes és finom

Beastie írta...

woho, ezt itt nem is figyeltem - van egy kis hasonlóság a saját találmányom között - amit nagylelkűen rösti muffinnak neveztem el :)

Megjegyzés küldése