2011. március 4.

Jó anyóstól csak tanulhat az ember

Minap "Anyósék" (majdnem feleségnek majdnem anyós jár :) voltak nálunk látogatóban & bizony elkerülhetetlen volt a téma, hogy Emberem mit eszik meg, noh és persze, hogy mit nem... A beszélgetés során a gyermekkori történetek mellett előkerültek a jól bevált régi receptek is, amiket anno még a kis Emberem előszeretettel fogyasztott. Egyik ilyen étel volt a reszelt burgonyás húsgombóc, amiről eddig én ugyan egyáltalán nem hallottam, de láttam benne fantáziát, így tároltam is az ötletet. Persze napokkal később már csak annyira emlékeztem, hogy reszelt burgonya & darálthús, a recept többi része homályba veszett... Így végül a saját elképzeléseimre hagyatkozva készítettem el a Burgonyás fasírtot, aminek pont annyi köze van a fasírthoz, hogy darálthúsból van, de kicsire már nem adunk, nagy meg nem számít, szóval a név marad!

   Hozzávalók (2 főre):
   - 30 dkg darált sertéshús
   - 1 közepes burgonya
   - 2 tk friss rozmaring
   - 1 nagy tojás
   - 1 gerezd fokhagyma
   - 1/2 fej lilahagyma
   - só, bors
 
   Elkészítés:
   A burgonyát nyersen lereszeljük (majd kinyomkodjuk), a rozmaringot felaprítjuk, a hagymákat pedig apróra kockázzuk (kedvenc nagykéses művelet...). Ezután egy tálban minden hozzávalót jól összedolgozunk & a húsos masszából kis tömzsi hurkákat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsin vagy kevés olajjal meglocsolt tűzálló tálban forró sütőben légkeveréssel 180C-on kb 40 perc alatt készre sütjük.
Friss salátával tálaljuk, hiszen lassan jön a tavasz, a felesleges kilóknak pedig búcsút kellene inteni végre...  :)



Egészségünkre!

PS: Isteni benne a rozmaring!!

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon fincsi lehet, és igen mindenkitől lehet tanulni :)

Megjegyzés küldése