2011. március 28.

Anya ebédel

Ez pedig sajnos viszonylag ritkán fordul elő mostanság. Amikor PP-vel kettesben vagyunk itthon, általában magamnak nem főzök, az Ő kis püréjét pedig valahogy nem kívánom meg, szóval az ebéd sokszor elmarad... Azonban ma, a fagyasztó tartalmának felmérése közben ráakadtam egy árva darab csirkemellre. Tipikus egyszemélyes adag volt (kiindulva abból, hogy csak én eszem meg a csirkét, furcsa is lett volna, ha nagyobb adagot találok). Továbbá akadt a hűtőben az előző esti tortilla tekercselésből megmaradt szintén egyszemélyre elegendő saláta, illetve pár szem apró gomba is. Ha már egyszer ilyen szépen összejöttek az egyszemélyes alapanyagok, akkor gondoltam kivételesen elpusztítom őket & a napsütéses idő tiszteletére készítek valami könnyű kis ebédet magamnak. Így került ma az asztalra Balzsamos csirkesaláta. Khm, ha őszinte akarok lenni, akkor igazából a kanapén elheveredve az ölemből ettem meg, távol az asztaltól...  :)

   Hozzávalók:
   - csirkemell
   - gomba
   - saláta
   - balzsamecet
   - fokhagyma
   - olívaolaj
   - só, bors

   Elkészítés:
   Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olívaolajat, dobjuk rá a megtisztított gombafejeket, az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt pirítsuk meg (vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg!). Eközben a csirkemellet szeljük vékony csíkokra, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba elkészült, szedjük ki a serpenyőből & öntsük a helyére a husikat. Szintén pár perc alatt süssük készre a csirkemellet is, majd szedjük ki a gombák mellé. A serpenyőnkbe öntsünk balzsamecetet (én kb 1 dl-t használtam fel) & folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg kb a felére nem csökken a mennyisége (kb 8-10 perc), majd vegyük le a tűzről. Ekkor forgassuk bele a balzsamecetes mártásba a gombát és csirkemellcsíkokat, majd halmozzuk az előzőleg összekészített salátánkra.



Egészségünkre!

PS: Tekintettel arra, hogy egyszemélyes adagokból dolgoztam, meg hát egy salátát egyébként is mindenki a saját ízlésének megfelelően rak össze, mennyiségeket szándékosan nem írtam. 

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom és egészséges

Megjegyzés küldése