2011. február 17.

Megint egy muffin

Amikor még PP-t vártuk úgy gondoltam, hogy kisebb kivételeket leszámítva továbbra is én fogom beosztani az időmet. Így 5 hónap elteltével már tudom, hogy addigi életem legnaívabb gondolatát dédelgettem... PP az úr a háznál, az van és akkor, amikor Ő akarja! Kemény dolog amikor egy 65 cm-es Cafrinka dirigál, igazi time management tréning! :) Leginkább emiatt kerültek újra előtérbe kis konyháimban a muffinok, hiszen gyorsan elkészíthetőek (tisztelet a kivételnek...), rengeteg féle képpen variálhatóak, nem kell sokat mosogatni utánuk & még dekoratív vendégvárónak is tökéletesek! Legkedvesebb barátomat és majdnem nejét :) most egy Banános-fügés muffinnal vártuk, aminek az eredeti receptjét innen kölcsönöztem, majd picit magamévá tettem & felturbóztam.

   Hozzávalók (kb 20db 5cm Ø muffinhoz):
   - 10 + 5 dkg vaj
   - 5 + 10 dkg étcsokoládé
   - 2 db érett banán
   - 8 dkg aszalt füge
   - 25 dkg liszt
   - 1 tojás
   - 2,5 dl tej
   - 15 dkg cukor
   - 2 kk sütőpor
   - 1,5 kk szódabikarbóna
   - 1 kk fahéj
   - 1 csipet só

   Elkészítés:
   Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, az apróra darabolt 5 dkg csokival és a szintén aprított fügével (lehet, hogy beteges, de egyszerűen imádok nagykéssel "hadonászni" a konyában... :) ).
Egy másik tálban kézihabverő segítségével összekeverjük a tojást, tejet, cukrot és az előzőleg felolvasztott, de már kihűlt 10 dkg vajat.
A 2 tál tartalmát néhány jól irányzott, gyors mozdulattal egyesítsük, végül pedig keverjük bele a villával összetört banánokat is.
A tésztával töltsük meg a muffinformákat kb 2/3-ig, majd forró sütőben légkeveréssel 175C-on kb 20 percig (tűpróbáig) süssük készre.
Miközben a muffinok hűlnek, a maradék vajat és a kockákra tört csokoládét gőz fölött olvasszuk fel és addig keverjük, amíg sima, folyékony masszát kapunk. Ezzel vonjuk be a már langyos muffinok tetejét & igény szerint díszítsük fügeszeletekkel. Amennyiben rendelkezünk elég akaraterővel, várjuk meg, amíg a csoki megdermed & csak utána fogyasszuk...  :)



Egészségünkre!

1 megjegyzés:

Kati írta...

Ez nagyon jól hangzik, kipróbálom.

Megjegyzés küldése